HomeGastronomiaÈxit de la 20a Festa de la Clotxa i de l’Oli de...

Èxit de la 20a Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre a Flix: se serveixen un miler de clotxes

Flix va acollir aquest diumenge, 9 de novembre, la 20a Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre, omplint la plaça del Mercat. Centenars de persones, incloent veïnes i veïns de la comarca i visitants d’altres punts de Catalunya, es van apropar per gaudir del plat de pagès més tradicional de la Ribera d’Ebre.

Entre les onze del matí i la una del migdia, es van repartir un miler de clotxes. La jornada va finalitzar amb l’actuació musical del grup de rumba local Lo Gitano Blanc.

Inauguració de l’Espai Degusta amb Ada Parellada

La festa va començar a dos quarts d’onze amb els parlaments institucionals i una demostració culinària de la xef Ada Parellada. Dins del Mercat Municipal, i davant de més de dues-centes persones, Parellada va crear dues receptes inspirades en la clotxa.

Aquest acte va servir per estrenar oficialment el nou Espai Degusta del mercat. El president del Consell Comarcal i batlle de Flix, Francesc Barbero, va mostrar la seva satisfacció i va explicar que aquest espai acollirà futures demostracions de cuina i tasts per dinamitzar el producte local.

Foto: Ajuntament de Flix

Apostar pel producte: oli i pa

Com a novetat d’enguany, la festa ha incorporat l’oli al seu nom. Barbero va destacar que la Ribera d’Ebre és una “cruïlla d’olis”, amb dues denominacions d’origen protegides (Terra Alta i Siurana) i molts petits productors amb varietats singulars amb les quals creen olis monovarietals mol interessants.

A més, el batlle va voler destacar la qualitat del pa utilitzat, proveït pels tres forns locals. Dos d’ells, Forn Montserrat i Pastisseria Larrosa, han estat guardonats recentment com a dos dels 25 millors forners de Catalunya.

Les Jornades Gastronòmiques continuen fins al 30 de novembre

Tot i que la festa central ja s’ha celebrat, les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa i de l’Oli continuen fins al 30 de novembre.

La consellera de Turisme, Vanessa Serrano, va animar a tothom a participar-hi, destacant que són una “oportunitat per assaborir la nostra comarca des de la taula amb propostes que combinen tradició i creativitat”.

Enguany, el programa inclou set restaurants que ofereixen la clotxa i, com a novetat, quatre productors que organitzen experiències vinculades a l’oli. Serrano va apuntar que aquestes experiències d’oleoturisme són una “manera de connectar amb el territori” i donar valor al producte.

Els restaurants participants de les jornades són:

  • Restaurant El Casal (Benissanet)
  • Restaurant Casa March (Flix)
  • Restaurant Pas de l’Ase (Garcia)
  • Restaurant Molí de Xim (Miravet)
  • Restaurant Gastronòmic La Creu (Móra d’Ebre)
  • Restaurant Can Secundino (Móra la Nova)
  • Bar Restaurant Sant Jordi (Rasquera)

Les experiències d’oleoturisme es faran a:

  • Vins i Olis Suñer (Ginestar)
  • La Masrojana (Móra d’Ebre)
  • Biopaumerà (Rasquera)
  • Molí de Rué (Vinebre)
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies